НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

79. Кой е Учителят

III. В Кабинета на Учителя ТОМ 33
Алтернативен линк

79. КОИ Е УЧИТЕЛЯТ


- Велики Учителю, проучил съм философията на най-забележителните Школи в миналото, посетил съм азиатските и африканските Школи, избродил съм всички Школи на XX век в Европа и съм разговарял с техните ръководители. Посетил съм приказна Индия, бил съм при великите хималайски адепти, при загадъчните племена на Сините планини... Ходил съм... ходил съм... Прочел съм всичко съществено писано за окултизма, философията и литературата, и нищо не ми помогна, останах все същия - „Скитникът евреин”!

До кога, Учителю? Ето, от три години съм при Вас. Дойдох да ме посветите в тайните на битието и живота. Душата ми се разпъва от противоречия, в нея е гъмжило от терзания! Безброй въпроси крещят, напират, искат отговор. В безизходица съм!

Вие Учителю останахте единствения, Който може да ме изведе на „пътя”. Душата ми нашепва: „Този е очакваният Миров Учител... - ясновидец от най-висока класа, най-моралната личност на епохата!”

Вие сте най-хармоничната личност на света Учителю, в Когото отношението между мислите, чувствата и волята са най-правилно дадени, образуват равностранен триъгълник - великия символ на хармонията във Вселената, природата и живота. Вие Учителю, сте най-големия познавач на човешката душа, познавате и владеете законите й! Животът Ви е най-близко до реалността, до живота, който трябва да живеят хората от Шестата раса. Ъгълът, под който обективната реалност се пречупва във Вашето съзнание е най-малък, и образите са най-близо до действителните. Вие сте личност с най-будно съзнание, следвате непреривно процесите на живота. Носител сте на истинско знание, на Божествената Мъдрост. Вие пръв давате израз на новите идеи в света. Аз вече Ви показах списанията, в които са дадени новите растителни и животински видове, което показва, че идва велик Учител в света. Вие давате съвсем нов смисъл на живота.

Призван сте от небето да изявите Истината!

Не говорите от свое име, а направо от името на Бога. Дошли сте на Земята да поставите основите на една нова култура - културата на Любовта. Осенен и помазан сте от Светия Дух. Имате откровението на целия Космос! Познавате вътрешните закони на природата, устройството на света и човека. Знаете отношението между духа, душата, сърцето и ума. Аз Ви познах и на сън чух глас, който ми каза: „Този е Мировия Учител, Него слушайте!”*
[*Виж „Изгревът”, т. 1. 2. изд. 2011, с. 744-745- Кой е Учителят, с. 746-748- Кой е Мировият Учител.]

Във Вас Учителю, всички думи са на местото си. Вие знаете тяхното дълбоко въздействие върху душите на хората сега и през вековете. Силен сте Учителю, но не упражнявате насилие, не използвате силата Си за лични цели, Вие изобщо нямате лични цели. Не лъжете, но и не позволявате да Ви лъжат.

Във Вас няма зло!

От как Ви познах, получих много живот, светлина и намерих повече мир на душата си! Вие Учителю, работите по законите на Любовта, Мъдростта и Истината. Вашите знания и любов са изпитани и проверени от най-висшата инстанция — Бога, те повече не подлежат на изпитване и проверки. Вие сте още в зората на Вашата работа, имате да изкажете още хиляди и хиляди истини.

Творите една култура, която ще пребъдва 2 000 години.

Аз изчислих и пресметнах - през тази епоха са родени двадесет гении, десет светии, предстои да се роди Мировия Учител. Направих астрологически изследвания и установих, че в България, трябва да Се роди!

Ето Премъдри Миров Учителю, идвам при Вас, сядам в нозете Ви като представител на старата наука и философия, покланям Ви се, както влъхвите от стария свят дойдоха и се поклониха на младенеца Исус!.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ